Lars Jokela Ky on perustettu yli 30 vuotta sitten. Se oli siihen aikaan, kun tuotantoa valvoivat kympit ja asioista keskusteltiin kasvokkain. Vaikka sähköinen yhteydenpito on näppärää ja nopeaa, olemme kuitenkin halunneet säilyttää vanhoista ajoista muutaman hyvän asian. Niitä ovat ne käytännöt, joiden avulla saadaan asiat selviksi ja opitaan luottamaan toiseen.


Vaikka tuotannossa ei ole enää kymppejä, teemme kaikille tuotannon työntekijöille selväksi, millaista jälkeä kussakin työvaiheessa tulee syntyä. Me myös valvomme, että näistä vaatimuksista pidetään kiinni. Tuotteet tarkastetaan eri työvaiheissa, esim. hitsauksen, maalauksen, pakkauksen ja asennuksen jälkeen.


Uskomme myös siihen, että puhuminen kannattaa. Käytämme edelleen puhelinta eniten sen alkuperäiseen tarkoitukseen. Soitamme aina kaikille asiakkaille asennustyön jälkeen tarkistaaksemme, että kaikki on kunnossa. Otamme myös yhteyttä tarjouksen lähettämisen jälkeen puhelimella. Usein on nimittäin helppo tarkistaa ja selventää, että olemme ymmärtäneet tarjouksen kiemurat samoin.


Tavoitteenamme on toimittaa virheettömiä tuotteita ja ratkaisuja. Siksi teemme mieluummin kunnolla kuin hutiloiden. Joskus se voi tulla kalliiksi, mutta pitkällä tähtäimellä se kannattaa. Meillä on luotettavan toimittajan maine. Sitä ei saada, vaan se ansaitaan: tekemällä se mitä on luvattu ja sovitussa aikataulussa.


Yrityksen perustaja Lars Jokela on aloittanut uransa suunnittelemalla ovia vankiloihin. Samat ovet ovat edelleen käytössä. —Oikeasti suunnittelijan urani alkoi jo koululaisena. Suunnittelin ja valmistin mm. tandem-pyörän, jossa kaksi pyörää oli vierekkäin. Nyt kun katson työuraani taaksepäin, sitä leimaa vahvasti edelleenkin tuo pikkupojan uteliaisuus kokeilla ja keksiä uusia ratkaisuja. Erityisen iloinen olen siitä, että myös tuotannosta vastaavalla pojallani on sama into. Tällä alalla pärjää, kun uteliaana haluaa kokeilla jotain uutta.